Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλες και φίλοι,

Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας δούμε στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας Νοσηλευτών (ΕΝΕΝ),  που θα διεξαχθεί στην πανέμορφη, φιλόξενη, και με  ιστορική λάμψη  πόλη της Ναυπάκτου, στις 22 – 24 Μαΐου, 2024, στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα, του ιδρύματος Δημητρίου Παπαχαραλάμπους.

Το Συνέδριό μας θεσμός πλέον, αποτελεί σημείο αναφοράς στα Νεφρολογικά Νοσηλευτικά δρώμενα, έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις όλων μας, παράγων προώθησης και απόκτησης της σύγχρονης και εξειδικευμένης γνώσης, ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών μεταξύ Νοσηλευτών και επιστημόνων άλλων ειδικοτήτων, που αποτελούν την διεπιστημονική θεραπευτική ομάδα των ασθενών με νεφρολογικά και άλλα συνοδά νοσήματα.

Στόχος της κορυφαίας επιστημονικής μας συνάντησης είναι, οι Νοσηλευτές Νεφρολογίας να επικαιροποιήσουν και να ανανεώσουν τις γνώσεις τους, στα νέα επιστημονικά δεδομένα και τεχνολογικές εξελίξεις, να αναθεωρήσουν στάσεις και συμπεριφορές, που αφορούν την πρόληψη, την αναγνώριση και την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου, την θεραπεία και την αποκατάσταση , συμβάλλοντας στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ασθενών μας.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει πολυθεματικά Στρογγυλά Τραπέζια, Κλινικά φροντιστήρια Ειδικού ενδιαφέροντος, πολυκεντρικές Ερευνητικές μελέτες, και διαλέξεις με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον. Επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τον σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, και τα νεότερα δεδομένα, που αφορούν την Εξωνεφρική Κάθαρση, την Μεταμόσχευση και την Αποκατάσταση.

Η Οργανωτική και η Επιστημονική  Επιτροπή, εργάστηκαν μεθοδικά, δημιουργικά και με πολύ ενθουσιασμό, προκειμένου να επιτύχουμε ένα Συνέδριο με άρτια Οργανωτική, Επιστημονική και Κοινωνική δομή, αντάξιο των προσδοκιών μας και του κύρους του επιστημονικού μας φορέα.

Συνεπείς  στο επιστημονικό μας ραντεβού,

Σας περιμένουμε  στο 15ο Συνέδριό μας,  στις 22-24 Μαΐου στη Ναύπακτο, μία γραφική πόλη, γεμάτη χρώμα, ζωή και ιστορία, που δίκαια  χαρακτηρίστηκε, ως τόπος ιστορικός και ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους.!!

 

Παναγιώτα Τσούγια

Πρόεδρος Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας Νοσηλευτών